Fredagen den 13 (31).

Min lilla otur följde med till förmiddagen idag.

Skulle göra lunch och då öppnade jag såklart kylskåpet. Dt brukar man ju göra om man ska värma mat som står i kylen?
Så jag öppnar den lite för hastigt för ut flyger en stor jävla glasflaska med nån jävla örtmedecin i!
KRASH
Örtskit och glas över hela köksgolvet och det stinker verkligen skit!
Men där låg jag på alla fyra som Askungen o torkade. Men jag höll på att spy på kuppen. Så till slut hällde jag tu massa fönstrputs så det skulle lukta lite fräshare. Dt var ett dåligt val av mig för fönsterputs blandat med örtskit är inte det härligaste!

Men kära vänner, solen började skina även på mig. Jag gick ut en sväng efter maten och kände i fickorna på jackan. (Jag hade vinterjackan som jag inte använt sen i vintras.)
Där i låg en trisslott! Som var skrapad! Och det var vinst! 25kr x 2. 50 spänn alltså. Det måste ju vart skiktlängesen jag skrapade den så jag började ju självklart leta efter "Bäst före datumet". Gissa när sista uthämtningsdatumet är?
IMORGON!
Snacka om tur där. Så jag tog pengarna och köpte fredagsgodis.

Nu ska vi titta på idol och sen the fog. Köpte biljetter idag med till premiären av Saw 5!!! WEEEE!

puss snuttegulls! (HAHAHAHA)



Gårdagsbild för idag hade jag så flötigt hår


Less är det ända jag kan komma på.

Det är helt otroligt!

Ni vet den listan i Konsten att vara Cathrin?

  • Igår fick jag skjuts av Sandra och Emil ner till stationen i Lindome efter jobbet. Jag hade en väska och en stoooor ikea kasse med nytvättat. När vi kommer ner till stationen så ser jag att tåget kommer! Jag blev skitstressad slängde mig ur bilen, slog huvet i kanten så jag tappar ikea kassen och tvätt ramlar ut. Drar ihop allt o springer till tåget. Jag hann mn fan vad ont det gjorde.
  • Jag var förkyld i slutet på förra veckan. Jag blir oftast täppt i näsan när jag är förkyld så jag måste använda jättemkt nässpray. Jag hittade inte min så jag letade i medecinlådan och hittade en som låg där. Så den har jag använt hela tiden nu. Men jag har inte tyckt att den var så bra för jag har fortfarande vart täppt. Så jag har bara tagit lit till men ja, jag har vart med om bättre. Nu är Lisa förkyld o behövde nässpray så jag gav henne den jag hade hittat. "Men det där är ju min allergispray!" inte undra på att den inte har funkat? Jag har använt allrgispray i en vecka!
  • Förra veckan gjorde jag köttfärssås. Så ikväll skulle jag koka spagetti som jag kunde ha till köttfärssåsen imorn på jobbet. Första försöket hällde jag i vatten i satt på plattan (vi har gasspis så det går ganska fort), Efter ca 20 min:"Kokar inte du vatten?" Jo det gjorde jag ju men nu var det ingt vatten kvar i kastrullen. Så på försök 2 hällde jag i vatten, spagetti och salt. Satte på platta igen. Efter ca 30 min: "Kokar inte du spagetti?" VISST FAN! Den spagettin ligger nu fastkokt som n gröt i kastrullen med massa spagettislem runt om. Där gav jag upp...
Så jag drar slutsatsen att Jossas allergispray satte sig i huvet på mig och därför blev jag så förvirrad!
Vad tror ni?

Kylan är på väg.

Fick ett mms av Linda i Lenhovda. FULL SNÖSTORM!

Detta betyder att kylan är på väg. Dt betyder att jag måste ha en mössa och ett par vantar omgående.

Lisa sitter bredvid mig och är sjuk. Ont i halsen o febrig. Jag vill inte bli sjuk!

Jag blir mer och mer irriterad för varje dag som går. Åh jag blir snart tokig!

På lördag åker jag i alla fall till v-town. Och på lördag är det också alla hlegonadagen. Då ska vi tända ljus för Stina, Runa och Lasse som ligger i Växjö.

Nu ska jag till och hoppa lite hopprep som jag gjorde igår. Det är ju så mörkt och kallt ute nu om kvällarna så jag vågar inte gå ut och gå. Så dår får det bli lite hoppning.
Tja på er!



Min älskade tisha!

"Ett beslut är ett beslut och ett beslut håller man sig till."

Kloka ord av Rudolf Andersson.


Om du trodde jag skull ångra mig, ringa och tjata
gråta och be snälla ta mig tillbaka nu
så tror du fel!
För jag har det så bra som en tjej någonsin kommer ha det.
Luften är fri och jag älskar att va´det men du!
Ge fågeln mat!

Nu blir det liv i luckan.

Nu har folk fattat att dom har fått lön.

Men det har gått bra idag. Jobbat på bra här. Det är ju snart helg och då slår vi klackarna i taket!
Nej det gör vi inte. Inte jag i alla fall. Jag ska klippa mormor, morfar, pappa och klippa och färga mamma och helene. Ja dom lär ju passa på när jag är LEDIG!

Imorn är det hyffsat lugnt hittills. Det innebär drop in och det gillar inte jag så mycket.

Ikväll har kag kokat rödbetor. Det var så himlalängesen jag åt det. Kokta rödbetor med salt och smör. Mmmh!
Och jag vet en som har en bulle i ugnen! Men det är fortfarande lite hemligt :D Inte så hemligt så jag inte kan skriva det här för det är ingen som jag känner som vet vem jag syftar på för dom känner inte henne.

Jag lovade ju att lägga upp n bild på hur färgen blv. Det är alltså bara en trekant som jag färgade lite mörkare för jag är så sjukt trött på att vara helblond...:



Färgn på bilden blev lite konstig men typ så blev det.



Här är jag!






Lite olika färger. Jag ska defenitivt färga håret när jag kommer hem från Thai. Kanske blir det grå/silver... Vad tycker ni?

Nu skiter jag i dom jävla trollerierna!

Jag orkar inte skriva ett ord till. Eller jo några kanske...

Dagen började ganska lugnt med en stamkund med jäääääääättelångt hår. Det växer verkligen jättefort och jag är sjukt avundsjuk.

Jag börjar dessutom bli sjukt trött på min salong. Bara för jag vet att jag snart ska sluta. Jag retar mig så otroligt mycket på minsta lilla grej. Låt mig vara!
Sen på eftermiddagen... Har ont i huvudet än. Jag satt i lugn och ro och klippte och pratade med min kund. Jag klipper både han, hans sambo och den lilla människan.
Det är alltid trevligt när dom kommer. Jag hoppas bara inte Maria stryper mig när det är hennes tur för att jag klippte det så kort. Det var inte min idé och jag använde aldrig maskinen!

Mitt i vår trevliga pratstund kommer världens jävla stormvind in. Jag skulle ha han efter mn blev själklart försenad.
Han gick in och ut och satt och suckade o tittade på klockan o det ena med det tredje. Herregud jag var 5 minuter försenad!
Han satte sig i stolen i alla fall och jag tänkte att det här, det kommer aldrig sluta bra. Bratfrisyr. MEN han ville inte ha det så längre utan ville klippa det till en frisyr som passade hans ålder mer. 35 år. Jag började klipppa, och jag klippte, och klippte, och klippte... Världens rakaste och tjockast hår. Dom håren är inte roliga att klippa!
Och han satt och skakade på benet. Suckade. Lät. Pratade högt. Lutade sig bakåt. Briljerade med massa jävla DJ musik. Men i slutet tyckte jag ändå han var helt okej. Men han tog all min energi!
En kvart försenad blev jag på honom. Det tog alltså 50 minuter för mig att klippa killen!
Som tur var klippte jag han efter på 20 min. Så jag klippte in lite tid där.

Men när jag blir stressad spänner jag nacken. Det resulterar i huvudvärk vilket jag har nu och haft hela kvällen. Alvedon hjälpr inte så jag ska köra på treo i fortsättningen.

Tänkte bara avsluta med att säga att idag, på datumet är det EXAKT 2 månader kvar tills vi sätter våra arslen på planet mot Thailand!

Som min mormor brukar säga: Sov sött, skit blött, vakna mitt i högen!


Konsten att äta.

Det känns som att jag inte har gjort annat än ätit den här helgen. Så nu behöver jag egentligen inte äta mer den här veckan.

Orkar inte skriva så mycket för jag har precis ätit (haha) och kommit hem från jobbet. Fick jobba över för min sista kund hade så jävla mycket och svårblekt hår.

Längtar till helgen för jag ska till Växjö. Orkar inte vara i götet. Va ju här den här helgen och en helg i taget räcker.

Nu ska jag tvätta av ansiktet och lägga mig o läsa. Nån gång ska jag väl komma in bokhelvetet...

Ha en bra natt!

Konsten att överleva en lönehelg.

Igår var det som sagt lördagen dn 25 oktober.

Jag och jossa hade tjejkväll!
Vi lagad god mat, drack goda drinkar och åt kladdkaka! Sen gick vi ut. Det var nog det sämsta beslutet hittills.

På spårvagnen på väg mot avenyn satt ett killgäng. Ni vet såna översittare som tror att dom kan få alla dom pekar på bara för att dom är så äckligt självsäkra.
Sånt funkar inte riktigt på mig. Så jag fick en slemmig kommentar av "ledaren" i hans tro om att jag skulle nappa.
Jag svarade såklart med fingret. Ni vet det långa som sitter i mitten? Då svarade han och hans lilla slavar med att sjunga en sång med en väldigt intelligent sångtext. Låt mig citera:
"SLAMPA SLAMPA SLAAAAAAAAAAAMPA!!"
När nån liten värdelös människa yttrar sig om något sådant tar jag självklart inte åt mig. Jag tyckte det var ganska undrhållande så jag satt mest och skrattade. Detta retade naturligtvis galla på idioten så jag fick några till kommentarer slängda efter mig när vi gick förbi och skulle av spårvagnen. Vi det laget hade jag tryckt på av-knappen för slemmiga översittare så jag hörde inte vad dom sa.

Vi gick i alla fall till Rockbaren som var fullprppad. Både jag och Jossa blev lite besvikna så vi tog en öl och pratade med en tant i typ 60års åldern? som var där ensam. Jag såg mig själv sitta som henne när jag är 60. Ensam med en öl på rockbaren.
Vi drack inte upp ölen utan vi tog våra jackor och styrde kosan mot HardRock Café. Innan vi kom fram väjde vi av och tog en taxi hem istället. Väl hemma åt vi maten som blev över och massa kladdkaka och kollade på vil. Efter 20 minuter somnade vi och såg klart på filmen idag istället. 27 klänningar. Åh vad jag älskar såna härligt romantiska slut där alla lever lyckliga i alla sina dagar och allt så puttenuttigt gulligt och perfekt. Jag hoppas ni förstod att jag var sarkastisk.

Nu ska jag fortsätta min söndag över att reflektera över mitt liv och hur jag ska förhindra att jag slutar som 60-åring i skinnkläder som sitter ensam på en rock bar med en öl och spanar efter killar...

Konsten att äta tyst.

Appropå mat...

Jag har precis gjort världens godaste köttfärssås som ska ätas med spagetti när Linda kommer!

Men det här med att äta tyst har många problem med. Och jag står inte ut med att höra på när folk äter som smaskar!
smask, smack, slask, slurp
JAG BLIR TOKIG!
Jag kan t ex inte äta frukost med min pappa för han sörplar i sig allt från soppa till chips (ja nu äter han förstås inte det till fruskost men det är då det är värst.).
Båda på mitt jobb låter nåt otroligt mycket när dom äter.

Kan inte folk äta tyst? Jag låter inte ens massa när jag äter? Smakar det bättre när man låter elr hör man det inte själv?

Jaja... Har snorat hela dagen så jag fick åka hem tidigare från jobbet. Det var skönt. Måste vila upp mig till imorgon när dte är fullt upp!

Får se vad som hittas på imornkväll. Mår jag lika som idag blilr det god mat med filmer, mår jag bättre blir det god mat och vin!

Ha en himla trevlig kväll folket!
Puss :)

Konsten att vara förkyld.

Ja kära vänner, ni läser rätt. Jag är förkyld.

Imorse när jag vaknade mådde jag piss och tänkte att jag bara skulle jobba till 12 o sen åka hem o sova. Men efter en hutt KanJang och en kopp rött thé så var jag på fötter igen.
Jag har hittat min vågmodell! Hallelujah moment!

Min lille Jacob va o klippte sig idag. Eller lille och lille, han går faktiskt i 3an och han ska på disco med övernattning nästa vecka!
Men han var lite orolig för han hade hört att det kan finnas en Puss-hörna!

Jag vill också ha en puss-hörna. Kan man int införa det på alla krogar? Då är det ju bara att gå dit om man är lite puss sugen.

Min fina hennataturing på fingret håller på att blekna bort... Synd. Just det jag färgade ju håret idag!
Lägger kansk in en bild senare eller imorgon.

Imorgon föresten kommer fina Linda och ska sova hos oss. Jag ska laga gormet middag ala spagetti och köttfärssås. Det var längesen nu!

Nu ska jag ta telefonen och stirra på den tills den ringer eller skrattar (min sms-ton är ett skratt).

Hejpa.

Konsten att ha något att göra.

Det är så sjukt tråkigt på jobbet just nu.

Det är inte alls mycket att göra. Sandra har legat inne på britsen och sovit och jag har legat på köksbordet (med huvudet alltså) och nästan sovit. Det är ju så dumt att jag bor så långt från jobbet för då hade jag kunnat gå hem en stund.
Men jag har varit lite duktig idag med:

  • Tvättat, båd handdukar och mina kläder
  • Fyllt på md rengöringsmedel
  • Pantat flaskor
  • Skrubbat rent alla färgbord + climazon
  • Diskat
  • Vikt handdukar
  • Fönat vågor i en timme...
Dom där jävla vågorna förstör mitt liv. Det är det ända jag har kvar att göra på mitt gesäll tack vare att min modell i somras klippte av sig håret.

Igår bokade jag vårt hotell på Koh Pangan också! Vi ska bo i 2 bungalows brediv den stranden där dom har fullmoon. 1081:- var för 7 nätter. Det är väl inte så blodigt? Visst, det finns säkert billigare men vi tyckte det såg mysigt ut och vi är inte så snåla av oss.

Och vet ni vad jag har gjort idag?
Tagit hål i örat! Mitten på örat typ. Vi hade ju som sagt nästan inget att göra så då får man hitta på saker...

Jag håller på att bli förkyld så imorgon ska det inhandlas mer KanJang. Min är nästan slut. Jag vill verkligen inte bli förkyld!

Hejpa.

Konsten att hålla i pengar.

Här kommer lite bilder över det jag köpte i London Baby! :)











Sen tog jag lite kort på skor som ska inhandlas nästa gång jag kommer till London.




Konsten att bli skrämd.

Igår hände nånting hemskt otäckt.

Jag stod vid kassan och väntade på min kund. Stod och dammade av den lite i godan ro när plötsligt nånting rör sig längs väggen upp bredvid kassan där jag står!

Hjärtat stannade och andningen med den. Upp kommer sakta, sakta en äcklig jävla spindel!
Jag höll nästan på att börja gråta så ja skrek rakt ut till Therese att hon var tvungen att komma och ta bort den. Jag mådde illa resten av kvällen.

Konsten att vara i London Baby!

Ligger i soffan och glor på Oprah.

Jag har ju som sagt varit i London denna helgen.
Det har varit jättebra men jag tacjar gudarna för att jag är ledig idag. Det blir lite jobbigt att umgås 24/7 med sina kollegor efter en arbetsvecka.

På fredagen var det lite shopping. Men bara lite. Jag är ju inte så rik än så länge.
Vi åkte ut till Camden och gick på en marknad där dom hade allt möjligt. Visst var jag sugen på att köpa mycket men jag behärskade mig. Problemet kom när vi gick in i alla dessa skoaffärer... Ni som känner mig vet hur mina känslor för skor kan utvecklas.
Jag blir nästan tårögd bara jag tänker på det. Jag får en sån där pirrande känsla i magen och jag blir så glad så ögonen bara gnistrar. Man kan nog jämföra känslan med att vara kär. Nästan ännu härligare än att vara kär (om det nu är härligt att vara kär?).
Så många fina skor på ett och samma ställe! Jag visste inte vart jag skulle börja. Helt otroligt.
Tyvär hade jag bara råd att köpa ett par skor som jag sa visa här lite senare.

Vi åkte in till "stan" sen. Gick och gick och gick... Trafalgare square (?), Picadilly Circus, Big Ben, Oxford street, Covent Garden. Och det ända jag köpte var en ansikts creme och sminkborttagning från Ahava. Men jag var inte ute efter att shoppa heller.

På lördagen var vi på hårmässan.
Skithärftigt. Jag har hittat mina drömmars plattång. Den var helt täckt med strasspärlot och bara glittrade så man nästan var tvungen att ha solbrillor. Hur mycket som helst som jag ville köpa men plånboken sa stopp. Köpte i alla fall ett skitsnyggt sax hölster från Passion. Det som jag haft är trasigt. Sen var jag tvungen att köpa ett set med färgpnslar, färgskål, permanent grej och en vattenspruta. ALLT I ROSA.

Tittade även på Patick Cameron's visning med långhår. Han är ju grym på uppsättningar. Fick många bra tips där. Köpte även hans långhårsborste.
Vi skulle gått på hans show också men lite för dyrt var det. 90 pund per person (!!!!!!!!).
Vi var på mässan tills det stängde i stort sätt.

På kvällen  åkte jag in till stan för att festa till det med Alex och hennes salong som också var där. Kom hem till hotellet runt en 4.00-4.30... Det var kul att gå upp klockan 7 morgonen efter. Åkte även till mässan dagen efter men det var så sjukt mycket folk där på söndagen så vi va där kanske 1 ½ timme sen gav vi upp.

Tänkte ge er lite bilder med för en gångs skull!



Den största var självklart min.



Turister tar kort på turister.



Hej 50-tal!
Checka in hennes skor...!



FHI Heat.



Toni & Guy



Patrick Cameron för BabyLiss!



Det fulaste på hela mässan.



Toni & Guy



Wella



Jag och den blå dörren!



Konsten att orka skriva.

Kom hem från London för en timme sen ungefär. Jag är helt slut, har bara sovit 3 timmar inatt så jag orkar inte skriva och lägga upp bilder ikväll. Men imornkväll hoppas vi på att jag orkar det!

Natts!

Konsten att behärska sig.

Nu har jag packat.

Vi åker imorgonbitti och kommer hem på söndagkväll. Jag har packat följande:

  • 2 linnen
  • 1 skjorta
  • 2 par jeans
  • 3 kjolar
  • 1 klänning
  • 6 halsband
  • 2 par pumps
  • 2 par stövlar (ska ha ett par på mig)
  • 1 par converse
  • 1 tröjja
  • löshår
  • 2 handväskor
  • plattång
  • 4 par trosor
  • 3 par strumpor
  • 2 leggings
  • hygienpartiklar
Ja det var nog allt om inget mer åker ner innan väskan stängs igen.

Nu ska jag tvätta fejset o lägga mig och läsa.
See you in London baby!

Konsten att resa.

Imorn är det London!

Det ska bli intressant. 2 starka viljor. Min och min chefs. Men jag kommer göra det jag vill. Jag har aldrig varit i London och jag vill göra allt turistit man hinner. Åka röd buss o kolla på grejjer, gå runt i stan, prata låtsas engelska och dricka thé.
Min chef har ju varit där många gånger så det är klart hon inte vill göra sånt.

Idag hade jag en dagens kund!
Fast det är ingen rolig grej. Men det ringde en kund i panik och sa att hennes hår var förstört och att det var blått.
Jaja tänkte jag. När kunder säger så är det oftast inte så farligt.
Hon kom in och hade keps på sig. Hon satte sig i stolen och tog av sig kepsen. Knallblått. Totalförstört.
Det var verkligen så illa som hon beskrev det. Jag tyckte så synd om henne. Hon hade varit hos en frisör och färgat håret och jag kan verkligen inte fatta vad hon har använt för håret var verkligen blått!
Hon hade varit ungefär så blond som jag och ville ha likt sin naturliga hårfärg (varför man nu vill det...).
Hon sa att färgen hade hetat Hasselnöt och när jag tänker hasselnöt så är det guldbrun som syns framför mina ögon. INTE BLÅTT!

Jag fick klippa av skiten så hennes hår blev på det längsta ca 4-5 cm. Hon hade aldrig haft kort hår förut. Men det gick inte att kamma i håret ens för det var värre än tuggummi. Lika bra att få bort det. Så hon ska komma om 3 veckor och klippa sig igen och då ska vi lägga på en lättförg också. Jag vågade helt ärligt inte göra nåt med färg idag för jag visste hur det skulle slå. När det är knallblått kan det lika gärna bli ännu värre.

Ja så var det med det. Nu ska jag gå o packa så jag kan börja koncentrera mig på flygningen imorgon. Livrädd...

Ha det!


Konsten att ha dåliga kläder.

Det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder...

Ja den har man ju aldrig hört förut.
Pisstråkigt väder idag och jättelugnt på salongen. Men jag börjar komma i min bok i alla fall. Det har fortfarande inte hänt nåt spännande men det kommer väl. Den ska ju vara "gastkramande".

Nu har vi fått papper på att lägenheten är uppsagd. Det känns skönt. Men jag är så orolig för märket i golvet...
.
Jag är inte på humör att skriva så mycket idag så jag sätter punkt här.

Konsten att vara konstig.

Dom flesta är konstiga på ett eller annat sätt.

Nu har jag snart ätit min frukost klart. Fil och müsli. Det var harit dåligt med gröten ett tag nu. Jag får ta o skärpa till mig...

Konstig alltså. Jag kan nog i genomsnitt dra alla killar jag träffat över en kam och säg att dom är konstiga. Jag har bara träffat konstiga killar. Och det är inte bara jag som tycker det för då hade det vart jag som var konstig. Jag kan inte gå in på detaljer och namn men ja, konstiga helt enkelt.
När jag träffar en kille vill ju jag inte träffa en konstig kille utan jag vill ju träffa en bra kille. Men det vill ja såklart inte göra en på några år!

Det är en sak jag måste varna för också.
Om det är någon från min msn som läsr detta så har ni säkert märkt att det skickas ut en länk från mig "haha (youtubenånting, bl a mailadress)". Tryck INTE på den länken för då får du virus. Jag tröck på den länken och därför skickas det nu ut från mig. Ja ska försöka få bort det ikväll för det är jävligt jobbigt. Inte bara för mig utan för er som det skickas till såklart.

Nu ska jag borsta gaddarna och bege mig till jobbet. Färga utväxten idag!!!
Ha en bra dag gott folk!

Konsten att ha slut på idéer.

Jag kommer inte på nån vettig rubrik.

Dagar som igår vill jag bara lägga mig ner och grina. Inte för att jag är ledsen utan för att det är så grått ute. Då vill jag grina o ligga i sängen hela dagen men det får man inte för då får man ingen lön och då kan man inte köpa mat och då kan man inte leva!

Tänkte passa på att svara på en fråga som Lisa (törepoler) ställde angående Konsten att vara Cathrin.
Jo Lisa såhär var det. Jag bokade ju tågbiljetter till Åre till dig, mig och Anna som jag fick hemskickat på posten, till Växjö alltså. Dessa biljetter tog jag med mig till Gävle och la på fönsterbrädan i mitt rum och lät dom ligga där, så jag skulle veta vart dom var. Så när jag kom tillbaks till Gävle sen visste jag ju att biljetterna låg i säkert förvar i sitt kuvert på min fönsterbräda i mitt rum.
När jag gick in på mitt rum för att titta för säkerhetsskull så låg dom självklart inte där. Jag vände nog upponer på hela huset men fann dom inte. Så mamma fick såklart skulden att ha städat bort dom och slängt dom.
Vi fick åka in till centralen på morgonen efter och köpa nya tågiljetter.
Det här sa jag inget om till dig Lisa och Anna förrän låååångt efter. Och mamma har hela tiden trott att det var hon som slängt dom.
När jag kommer tillbaks till växjö ska jag ner på stan en dag och hittade en gammal väska som jag inte använt på länge. Skulle rensa ur den för att få plats med mina grejjer. Och vad låg i den väskan om inte ett vitt jävla kuvert med tågbiljetter i!

Det här har jag aldrig berättat för mamma, men jag ska göra det en vacker dag. Kanske tar det i samma veva som jag berättar om den senaste telefonen som jag tappade i mars. Det vet dom inte heller om. Men samtidigt så är jag 20 år och måste inte berätta sånt!

Nu ska jag plocka undan i köket och slänga mig i duschen. Dsperate houswifes (?) är inte riktigt min grej.

Konsten att leva på hösten.

Sittr i sängen och borstar gaddarna.

När man vaknar och det är mörkt ute så blir jag ledsen. Då känns allt genast mycket jobbigare. Jobbigare att gå upp, jobbigare att leva, jobbigare att jobba, jobbigare att vara trevlig, jobbigare att vara positiv osv. Men har man nåt att se fram emot så står man ut. Då är det inte riktigt lika jobbigt. Och det har ju jag. Jag ska ju till London på fredag och till Thailand den 28 dec!

Och nu skäms jag lite grann. Jag måste ju ta vara på dom läsare jag har!
Därför vill jag göra en jättehälsning till Margit! som slaviskt följer min blogg. Hon ska till Thn (lustig förkortning) och träffa en hemlig lover. Det gillar jag.
Och Margit, jag saknar dig med!

Sen har vi Lisa, min Törepoler i Gävle. Vi ska se om hon hittar hit. Jag tvingade henne igår för jag vill ha mer läsre i min statistik så jag kan bli lika stor som Kenza och Blondinbella och det gänget (HRRRM).

Nehe nu är det dags att sluta för nu dreglar jag tandkräms lödder på tangenterna. Inte undra på att vissa knappar inte funkar...

Konsten att komma hem.

Gjorde Växjöt i lördags och är nu hemma i den gåra dimman.

Vilket stress det var i lördags! Herregud. Min sista kunde fick skjutsa ner mig (det var hon som erbjöd sig) till tåget så jag skulle hinna. Blev nämligen försenad med henne i 45 minuter!!!!!
Så jag hann knappt städa eller någonting på salongen. Men det är sånt som händer.

Hade det trevligt i Växjö i alla fall. Som vanligt när jag är där. Jag gillar Växjö.
Hela söndagen hade jag bara så jävla ont i huvet så jag mådde bara illa. Det började redan på lördan efter jobbet efter jag hade stressat så mycket. Och det blev ju inte bättre av att jag drack heller.
Sov hela tågresan så när jag kom hem och skulle lägga mig var det inte lätt att somna ska ni veta.

Hem till Alex kom några frisörer, från gamka klassen. Det är alltid lika roligt att ses. Särskilt Linda för vi ska ju bli rese-buddies!
Vi har planerat nu att vi ska tjäna ihop tillräckligt med pengar så vi har råd att åka på äventyrsresa till Nya Zeeland och operera brösten i Oslo, hahaha!

Och på fredag min vänner sätter jag arslet på planet till London baby! Ska dit på hårmässan med jobbet. Sla bli riktigt kul. Dels för att få massa ny inspiration om både tekniker och frisyrer och dels för att jag aldrig har vart i London. Nu kan jag snart pricka av det  på listan.
Och jag lovar att lägga upp massa bilder för jag ska ha med mig kamera!
Har fått lånat mammas o pappas kamera eftersom min gick sönder i somras... Sad memory...

Jag har glömt vad jag skulle skriva om egentligen så det kanske kommer imorgon. Jag ska i alla fall hälsa till Linda som jag nämnde innan. Hon har också en blogg men jag vet inte hur man länkar men lindakronqvist.blogg.se är det i alla fall!

Nu ska jag börja på min bok Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Får se om det är något att hänga i julgran!
Ha en god natt!

Konsten att packa.

Jag sitter på min säng och studerar min packning.

Som bekant fyller käraste Alex i Växjö år på måndag och hennes kalajs är imorgon!
Det är alltid lika roligt att komma till Växjö och alltid lika svårt att veta vad man ska packa. Nu är dte ju lite speciellt eftersom i stort sett hela klassen (före detta, jag vet!) ska komma. Massa frisörer och då lär man ju se lite "hipp" ut, som folk häromkring uttrycker det.

Klänningen ska jag som sagt lämna tillbaka och jag har bestämt vad jag ska ha på mig. Problemet är skorna. Jag har inte köpt skor på över 1 månad och då var det inte ens några partypjucks!!!!
Jag har packat ner 3 par skor som jag har att välja mellan till imornkväll. Men sen måste jag packa ner utterligare ett par som jag kan ha på söndag för då kanske jag inte vill ha dom jag åker i imorgon. Det är jävla jobbigt det där...
Det känns som om jag inte har några skor alls och det k'nns inte bra!

Nästa månad ska jag köpa minst 3 par nya fina dojjor. För det är jag värd.

ikväll fick verkligen veta vad som innebar med uttrycket "Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge.".
Lisa satt och väntade på pizza när jag kom hem. Då var det en timme och en kvart sen hon beställde dom. När pizzorna kom (jag åt ingen för jag var uppsvälld i magen) hade dom glömt såsen!
Lisa kunde inte äta pizzan, vilket jag förstår för det kan inte jag heller utan sås, så hon ringde upp pizzerian och sa att hon inte hade fått sås som hon hade beställt. Han blir irriterad och sa att då fick hon vänta tills han kom tillbaks.
Sagt och gjort. Hon väntade, och väntade. Till slut ringde hon igen och fick då svaret "Jag sa till dig han är på väg!!!!!".
Ja, efter en timme kom såsen och lisa kunde äta sin pizza, 2 timmar senare!

Nu ska jag sova för jag ska upp extra tidigt imorn så jag hinner sola innan jobbet!
Najti najt!

Konsten att vara rädd.

Kom att tänka dagens händelse.

Alla har väl någon fobi av något slag. Eller en rädlsa. En konkret rädsla alltså.
Jag har fobi för spindlar och är rädd för mörker och skog och vatten.

Det spelar ingen roll vilken form eller storlek spindeln har, jag blir fortfarande lika rädd. Självklart blir jag väl lite mer rädd och lite mer illamående om dn är stor och ser farlig ut.
Idag kom jag till jobbet och var skitkissis. Slängde mig in på toa och andades ut. Hur skönt är det itne att kissa när man är kissig?
Tittar upp och till min fasa sitter en äcklig, långbent jävel på väggen mittemot och stirrar på mig med hungriga ögon. Jag höll på att skita ner mig (tur att jag redan satt på toa).
Jag reste mig mycket försiktigt och tvättade händerna hårt tryckt mot väggen. Som fastklistrad på väggen gled jag försiktigt ut från toaletten och drog igen dörren!

Denna prosedur upprepade jag 2 gånger till under dagen och det svinet satt kvar i samma position alla gånger. Ibland rörde han ett ben.

Det här med mörker, skog och vatten är jag också otroligt rädd för. Jag tror att anledningen är att mn vet helt enkelt inte vad som gömmer sig bakom nästa krök.
Om jag är ute och joggar efter jobbet får jag uppleva 2 av dessa hemskheter. Mörker och skog. Därför är jag alltid på helspänn när jag är ute på min runda med nycklarna i högsta beredskap att hugga ner nåt elaking.

Jag skulle aldrig kunna bada i t ex havet när det är mörkt. Det går knappt ens i en pool. Jag är rädd för havet och dess strömmar, vågor, fiskar och allt annat som man inte vet någonting om. Vissa grejjer i havet är så giftiga att bara man nuddar den så kan man bli dödligt sjuk.
Bara tanken på djuphavsgravar ger mig rysningar genom hela kroppen.
Tanken på att vara ensam i en skog får jag att inte vilja släcka lampan.
Tanken på att vara inständ i ett rum med enbart spindlar får jag att tänka att jag dör hellre än blir utsatt för det.

Så, najti najt!

Konsten att shoppa.

Jag har shoppat den här veckan och det alldeles för mycket...

På lördag har Alex sin 20-års fest. När det är fest vill man gärna ha nåtgot nytt och fint att ha på sig. Jag hittade inte det i tisdags när jag var ute och shoppade. Så jag hann ner en sväng idag innan det stängde. Hade 30 min på mig så jag halvsprang in i Nordstan och femmanhuset. Flög uppför rulltrappan och kastade mig in på Gina. Som väntat hittade jag INGET. Men jag fick en sille blixt. Bling!
Dör brukar dom ju ha fina klänningar och det ligger bredvid Gina. Så inpå Bling och där hängde den. Provade klänningen och den satt som ett smäck.
Jag har lit svårt för det här med klänningar Men jag gav den ändå en chans. Stod och pratade med expiditen lite och hon tyckte definitivt att jag skulle köpa den (näe? tyckte expiditen i affären att jag skulle köpa klänningen som hon sålde?).
Stod och funderade ett tag men jag till slut bestämde jag mig. Jag köpte den. Fan vad bra att jag hittat nåt att ha på mig på lördag!
Kom hem och testade den igen med skor o grejjer till. Jag ska lämna tillbaks den.
Jag såg ut om en snäll liten flicka som aldrig skulle göra nåt dumt. Vippig och gullig och lila. NEJ TACK!
Så imorn ska jag springa in på Bling igen och lämna tillbaks den. Få mina 500 i plånkan igen.

Så nu har jag grävt i garderoben efter mitt vita tublinne. Puts väck. Det blir ett annat vitt linne och en svart klänning som ska användas som kjol istället. Blir skitbra....

Idag började livet igen. Ingen bil.

Ha det hej!

Konsten att tycka om någon.

Jag vill bara förtydliga en liten detalj.

Jag älskar att höra av mig till folk på ett eller annat sätt. Jag försöka så gott jag kan i alla fall. Jag bryr mig om folk. Därför kan jag lätt skicka ett sms liknande "godnatt och sov gott :)", "Hoppas du får en bra dag!", "ha en trevlig helg!" till mina vänner men även till människor jag inte känner så jättebra. Jag kan ringa bara för att säga Hej. Eller skicka ett sms bara för att säga hej. Bara för att visa att jag tänker på den personen just då. MEN kära ni, det betyder inte att jag är KÄR i personen i fråga.
Det betyder inte att jag sitter och hoppas att den personen ska vara kär i mig.
För mig handlar det bara om att visa att jag bryr mig och inte på det romantiska planet.

Jag tycker om att ringa när jag har tråkigt. Då ringer jag gärna dom jag sällan pratar med i telefon. Oftast blir det en kille eftersom jag umgås med tjejer dagarna i ända är det skönt att prata med en kille då och då. Men jag ringer för jag tycker det är roligt att prata, och särskilt med den personen jag ringer eftersom det förmodligen var länge sen. Det betyder inte att jag sitter och ritar hjärtan runt hans namn och går och tänker på honom hela dagarna.
Det kan nog bli missförstånd när det gäller ex. Bara för att jag ringer eller skicka ett sms betyder inte det att jag vill försöka igen. Det betyder inte att jag ligger o gråter och saknar den personen så mycket att jag måste höra av mig. Jag gör det för jag tycker det är roligt att hålla kontakten.

Så kära ni, särskilt killar. Ni behöver inte vara oroliga. Jag blir inte kär för att jag ringer eller skickar ett sms för mycket. Jag blir inte den efterhängsna tjejen som går och hoppas och hoppas. Jag vill bara prata en liten stund om allt och inget och kanske göra nån glad med ett sms, och förhoppningsvis få ett tillbaks som gör mig glad. För jag älskar att få sms!

Godnatt!

Konsten att svara i telefonen.

Det här med att svara på sms är en självklarhet för mig, om man nu inte glömmer vilket är mänskligt.
Att svara i telefonen är inte alltid lägligt men det finns en grej som stör mig så offantligt.
Dom 2 senaste veckorna har jag blivit "klickad" rakt i örat. Helt utan anledning. Eller ja, en hade väl anledning som jag fick veta och visst då kan man förstå.

I söndags åkte jag hem från Olso. Jag åkte buss och jag tycker det är sjukt tråkigt att åka buss. Så jag satt och smsade lite med A och tänkte sen att det är roligare att prata i telefon. Dessutom går tiden mycket fortare när man pratar. Plus att var väldigt länge sen just vi pratade i telefon.
Så jag ringde. Inget svar, trots att jag ringde strax efter jag fått ett sms. Nehe, tänkte jag då ringr jag vil om en liten stund igen. Sagt och gjort. KLICK!
Och där blev jag klickad. Jag kände hur irriterad jag blev för det enda jag ville var att prata lite grann. Absolut inget annat.
Aja, tar nästa person som skulle vara rolig att prata med. KLICK!
Nehe, jag ringer väl om en liten stund igen då.
KLICK!!!
Fjärde klicket på mindre än 1 timme. Tror ni man känner sig älskad då?
Nu är jag så sjukt jävla trött på att bli klickad. Så snälla folket svara istället och säg att ni inte kan prata eller skicka ett sms och skriv att du inte an prata just nu, elr orkar.
Så nästa person som klickar mig ska jag personligen göra ett hembesök hos och prata lite allvar med!

Tack för det!
Nu ska jag passa på att hälsa till min vän Sandra Eriksson, en trogen läsare ;). Hon sitter just nu i Gävle och har lite halvt panik över om hon hinner köpa en resetandborste eller ej innan vi åker till Thailand!
Hihi..
Hej hej =)

Konsten att vara Cathrin.

Nu sitter jag i sängen för en gångs skull och skriver. Innan läggdags.

Jag är min pappas dotter. Till sättet. Min pappa är en kopia av Rudolf, Sunes pappa, och jag är en kopia av pappa.
Så mycket som jag har förstört, tappat, tappat bort, glömt bort, tagit fel, gjort mig illa osv osv. Jag är en klant helt enkelt.

Kan ju bara dra upp några exempel det senaste året:
  • Tappat ca 3 mobiltelefoner - Den senaste sa jag inget till mamma o pappa för då hade det blivit hus i helvete. Ne jag åkte ner till telia dagen efter för att fixa det här. Köpte en ny telefon och eftersom jag var tvungen o ta det på avbtalning så var jag tvungen att ta ett abonemang. Istället för att bara gå till Siba elr liknande. Ne så nu sitter jag och betalar av den telefonen plus ett abonemang varje månad som jag inte använder.
  • Klippt av mig knogen - Detta hände i vintras när jag klippte en kund. Helt plötsligt låg knogen på saxen. Jag var förvånad, min kund fattade ingenting, jag skakade bort knogen och den flög iväg och la sig nånstans i salongen. Fick gå till doktorn och sy ihop eländet.
  • Tagit fel på en hel dag när jag skulle åka hem från spanien i somras - Som tur var så var det en dag för tidigt. Men där stod jag och undrade varför int min flight stod med på den stora tavlan. Efter mycket tjafs hit och dit så visade det sig att jag tagit fel på en hel dag. Jag skulle åka dagen efter.
  • Tappat bort ett skattemärke - Det här har jag inte vågat sagt än. Så jag skriver inget mer om det.
  • Tappat ett Avi till en vara som jag beställt som skulle hämtas ut - Detta hände idag. När jag skulle åka och hämta ut mitt paket så låg inte avin i min väska där den legat hela dagen. Så jag måste tappat den någon gång under eftermiddagen när jag var på H&M och lämnade tillbaks en bh eller när jag var på Chalmers och satte upp lappar angående finnish modellen.
Det här är bara en piss i havet av allt jag klantat till det. Alla biljetter jag tappat bort, glömt i väskor.
Just nu sitter jag faktisk och har ont i mitt vänstra pekfinger för i måndags när jag skulle noppra ögonbrynen på en kund så skulle jag gå och hämta pincetten som låg i min sminkväska (använder alltid min egna för den är bäst men självklart rengör jag den före och efter). I min sminkväska låg tydligen min rakhyvel med slöa blad. Men när jag ovetandes tröck ner handen där i var dom inte så slöa utan snittade upp min pkfingertopp. Fy satan vad det gjorde ont! Och gör fortfarande!

Nu är det läggdags och jag ska försöka sova trots huvudvärken. Det är nog fjärde dagen i rad jag har huvudvärk nu. Jävligt segt.

Natti!

Konsten att skjuta upp saker och ting.

Sitter i soffan (som vanligt).

Jag får börja med förra helgen.
Åkte till växjö i lördags efter jobbet. Har ju fortfarande bil så det var bara att gasa på!
Egentligen var planerna helt annorlunda från början. Men efter att blivit klickad ett antal gånger så drog jag slutsatsen att det blir inget mer träffas.
Så jag åkte till Alex i växjö. Hon hade bjudit lite vännr hm till sig för förfest. Vi skulle ju till Oléo eftersom Ken Ring var gäst Dj! wooooooow
Lyckad kväll i alla fall. Dagen efter var det meningen att jag skulle köra hem vid 18-tiden. Men jag var lite för trött för det.
Så på dagen så träffade jag Elias. Det var inte igår! Så himla kul att höra hur bra det går för honom. Så är det ju alltid roligt att prata också!

Kvällen spenderades hos Alex med en film. Körde hem på morgonen efter.

Den här helgen har jag som sagt varit i Oslo. Haft det hur bra som helst!
Jag kom i fredags klockan 00.00. Liz kom och mötte upp mig på sentralstatjonen. Åkte hem till dom jag fräschade till mig lite grann sen gick vi ner på Fru Hagen (Haga?) där hennes vänner va. Vi drack nån öl och Liz dansade. Jag dansade inte för jag var alldeles för trött.
Det satt en norrman bredvid mig som började prata. Med mig alltså. Det var inget jag önskade eftersom musiken var hög och min norska, ja den är inte på topp kan jag säga. Så jag satt där och fattade ingenting. Till slut gick han, skönt tänkte jag.
Kort därefter kom en ny norrman! Och började prata! Åtrigen fick jag sitta där och se dum ut. Till slut gick jag på toaletten.

Lördagen spenderade vi på staden. Jag gick in på 5 miljoner salonger och pratade och tog deras visitkort. Alla var hur gulliga som helst. Sen har jag såklart mina favoriter.
Träffade även på Eken där mitt på stan. Det var roligt.
På eftermiddagen gick Liz till jobbet och Calle kom hem till oss. Johan och calle satt och spelade Fifa ? och jag sov i soffan.
När tiden var inne för Johan att gå till jobbet klädde även jag på mig och gick ner till Liz jobb på Delicatessen. Där satt jag hela kvällen och åt o drack 2 glas vin och en cosmopolitan.

Vi tog taxi hem efter liz hade slutat för det var jordens höststorm utanför, dessutom var klockan halv 4.

Helgen har i alla fall vart jättebra.

Igår var vi ju på vip-kväll för hårologi. Dom visade upp deras nya imige. Jättesnygga flaskor verkligen. Kul med lite nytt!

Idag har jag vart ledig. Körde ut till Kungsbacka och shoppade, allt annat än vad jag skulle gjort!
Aja, har lite pengar på intåg så det får dt vara värt!

Nu ska jag ut och springa gott folk!
Ha det hej!

Konsten att få sms.

Oj jag har fortfarande inte skrivit om förra helgen.

Har precis käkat havregrynsgröt så nu är jag mätt och belåten. Ska strax gå och sminka mig för att sedan rulla iväg till jobbet. Dom sista dagarna med bil nu... Känner inte att jag är mogen att lämna ifrån mig bilen ännu. Den kan gärna stanna hos mig 3 månader till.

Har vart i Oslo i helgen.
Kom hem igårkväll klockan 22.00. Jag får skriva om helgen imorn, är ledig då. Ska även skriva om förra helgen då också.

Det här med sms. Det kan påverka en ganska mycket. Jag tycker inte om spydiga sms. Det kan NÄSTAN förstöra en hel dag för mig får då går jag och retar min på just det sms:et hela dagen.

Jag börjar 9 idag för ovanlighetens skull. Vi ska på nysläppningen av Hårologi's produkter och collection eftr jobbet. Nya förpackningar och grejjer. Det kan behövas för dom ser för tråkiga ut.
Men det ska bli kul att se vad dom har att komma med i frisyrväg.

Nu kan jag inte sitta här längre, skriver som sagt mer imorn och kanske nåt ikväll, beroende på hur sent det blir.

Ha en bra dag!

Konsten att vara rik.

Jag har en rik stamkund.

Det är så bra när han kommer och klipper sig för man får alltid massa dricks och han köper alltid produkter.
Han är rik. Han behöver inte spara till köpa en ny bil. Det kommer jag inte heller behöva göra en vacker dag.

Jag är sjukt trött efter alla färgångor. Droppen var idag när en tjej vill bli blond. Hon hade färgat hår själv och var väldigt black på vissa ställen. Jag såg framför mig hur orange hon skulle bli och det ville hon naturligtvis inte. Så jag drog ut typ en miljon slingor och slängde på 12% med blekning på det värsta. Så jag stod där och gnodde en stund tills jag såg att det släppt lite grann. Sen tog jag 9% med blekning och tog på resten av längderna. Hela tiden med snoken ovanför denna jävla blekning.
Hon hade ju dessutom långt hår.
Så äntligen kunde jag lägga i botten och lämna henne i värmen...
Men sn var dt ju dags att skölja ur. Det är så jävla drygt att skölja ut bekning. Särskilt när det är så mycket.
När blekningen var väck så var det dags för nyansering. Och jäklar vad det är starkt för näsan.
Det blev väldigt bra iaf med tanke på utgångsläget. Höll på i 3 timmar med henne.
"Vackert." Sa mamma lite sådär ironiskt.
Gå och dö kärring, var min tanke.

Linda, jag fick också en otacksam kund!

Imorgon hoppas vi på tacksamma kunder för jag börjar dagen med LJUSA JÄVLA HÄTTASLINGOR!

Ha det folket!