Hemma bra men borta bäst.

Äntligen hemma, om jag nu ska uttrycka mig så.
Skönt att vara hemma efter flygresan mn det gör ont i hjärtat att vara i sverige igen. Mitt hjärta gråter!

Efter världens längsta flygresa från fucking jävla beijing så satte vi oss i biln och styrde kosan mot Kalmar. Lite mer söderut i alla fall.
Det var den tröttaste Cathrin jag någonsin varit md om som låste upp dörren till huset kl 01.15 inatt. Mina ögon har aldrig vart så röda.

Ja i alla fall så är vi hemma nu och vi lever. Jag är superförkyld och det ger sig aldrig. Nu har jag vart det en vecka snart. Jag har fått en ny vagel i samma öga som krånglat hela resan och det rinner ständigt. Det är ju inte riktigt på topp just nu om jag säger så. Men det kan bara bli bättre.
Jag är brun, det är positivt. Jag har fina naglar. Alex ska fixa mitt hår och jag flyttar på fredag.

Jag orkar inte skriva så hemskt mycket för jag är sjukt trött.

Jag saknar Thailand.
Jag saknar Leandro och Pablo.
Jag saknar Calle och gänget.
Jag saknar Phi Phi.
Jag saknar MITT gäng, "familjen".

Jag kommer nu för en gångs skull bjuda på lite bilder. Titta och njut. Den här resan kommer ändå aldrig kunna beskrivas i ord...



Mot Koppan









Det får räcka för den här gången :)

Godnatt!

One night in Bangkok.

Ja nu sitter vi har med svettiga arslen pa plaststolar och knappar pa datorn. Egentligen borde vi vara ute pa gatan och suga in det sista av Thailand, for den har gangen.

Vi har spenderat dagen vid poolen pa taket och sedan pa MBK for den sista inhandlingen. Det blev mina fina skor!

Jag vet inte om jag skrev det innan men vi kopte ju somntabletter nar vi var i Ao Nang for angi och linda bodde bredvid den doende gubben sa dom kunde inte sova.
Vi sparade ju dom tabletterna till nattbussresan och vi slocknade ju direkt. Vi har dom fortfarande kvar for vi skulle ha det pa flygresan sa vi kunde sova hela vagen.

Som tur e sa e angi en analytker och hon sokte pa dom somntabletterna pa google, ifall dom skulle vara olagliga i Sverige.

Vet ni vad Xanor e? Det e i alla fall en angestdampande tablett som aven fungerar som muskelavslappnande och forsamrar korttidsminnet. Det kan anvandas pa patienter innan operationer. Det  e ett benzodiazepinpreparat.
Lakare i Sverige skriver inte ut Xanor langre for det e tydligen oerhort beroendeframkallande och kan klassas som knark.

Tabletterna vi kopte heter Xiemed som e samma sak som Xanor.

Det var vadligt tur att vi kollade upp det dar nu for dom aker i sopen pa en gang.

Sa nu mina vanner har jag testat knark for forsta gangen i mitt liv och det var en kemisk drog vid namn Xanor.

Nu ska jag upp till rummet och packa klart, ses i svedala!

Sjuk, igen.

Jag e jamt sjuk hemma och jag e jamt sjuk utomlands. Aja nu har jag inte skrivit sen j\vi va pa Phi Phi. Jag kommer inte ihag riktigt vad jag skrev sist men Phi Phi e grymt. Men mer an en vecka orkar man inte. Jag e dodsfokyld efter 5 dagar dar.

Ja vi akte ju pa battur runt lilla phi phi. Det var ju tur att jag och angi inte alls var sa bakis sa vi kunde njuta til fullo. Men vi snorklade iaf och tittade pa laskiga fiskar. Bade jag och Angi holl pa att skita pa oss dar nere i vattnet pga av dom laskiga nabbfiskarna med huggtander.

Vi kom iaf till Maya Bay. Det var ju dar dom spelade in The Beach. Vi var dar i 2 timmar. Vi dacka under en palm och sov hela vistelsen dar.
Det var ju bara en halvdag sa vi gick ner till stranden direkt. Dar somnade jag under ett parasoll och vaknade helt yr av varmen. Lika bra att ga in pa hotellet o sova en stund. Alla 4 dackade vid 4 och vaknade vid 7.

Det var ju sista kvallen pa Phi Phi och den slutade i Kaos!
Jag kan ju saga som sa att jag hade en galen brasilianare som kunde manga fula ord. Det e tur att jag ocksa kan fula ord. Men bara nagra...
Jag var inte sist i sang for en gangsskull for det var Linda.

Dagen efter var det nastan frid och frojd i alla fall. Det var nagra sura miner dar ett tag men nu e det ganska lugnt, nu kan jag aka o halsa pa i Brasilien igen :)

Vi tog ju nattbussen till Hua Hin fran Krabi. 9 timmars resa. Men jag och Angi hade kopt starka somntabletter sa vi somnade in direkt och vakna nar dom hysteriskt skrek att vi var framme. Jag kommer knappt ihag hur vi kom till huset men jag somnade innan jag la huvet pa kudden och sov som ett barn hela natten lang.

Idag kom vi till Bangkok. Dom som vart med mig den har resan har ju vart med om mina toa attacker. Det har kanske blir lite mer information an vad vissa vill lasa och da foreslar jag er att sluta lasa nu.

Nar jag blir dalig i halsen sa kor det runt an del i min mage ocksa. Som sagt sa e jag jatteforkyld och det sitter i halsen/brostet. Alltsa kor det ibland runt i magen.
Imorse sa blev vi skjutsade till busstationen pa morgonen och j\vi stannade till vid Seven Eleven for att kopa vatten och sant forst.
Nar jag ska ta vattnet sa drar det igang en tvattmaskin i min mage. Och nar det gor det e det bra att va ganska nara en toalett.
Jag hann kopa med mig en toarulle och det tackar jag gudarna for. Nar jag kom in pa  busstationen sprang jag till toaletten.
Alla som vart har vet skillnaden pa toalett och toalett. Det finns dom man kan sitta pa och det finns dom som e ett hal i marken. Da far man sitta som nar man kissar ute.
Dar stod jag framfor 2 dorrar och bakom varje dorr var ett hal i marken.

Kul att se ett hal i marken nar man star helt kallsvettig och verkligen maste!
Sa som sagt, maste man sa maste man. Jag kladde av mig kladerna dar inne och satte mig pa huk. Som tur var gick det bra.
Det jobbiga var ett det inte fanns nat spolagrigat. Daremot star det en tunna med vatten och en liten hink dari. Sa det var bara att satta igang att osa.
Jag trodde aldrig att jag skulle behova skita pa huk i ett hal i marken. Men allt gar!

Nej nu far det nig vara bra for den har gangen. Jag tror jag har fatt feber.

Vi hors imorn elr nar jag kommit hem, usch!

Hejpa!

Det narmar sig...

...slutet. Jag vet att jag skrivit det forr men jag har panik. En javla vecka kvar!

Idag har det vart en konstig dag. Sovit i ungefar 2 timmar inatt. Va uppe och dansade pa stranden precis hela natten. Underbart. Harliga manniskor!
Sa det blev inte sa lange pa stranden idag. Bade Nick och Leandro kom och la sig precis nedanfor oss saklart.

Nej sa vi gick hem till vara australienska grannar och kollade pa film och sov.
Har pa Phi Phi blir det inte sa mkt somn. Sammanlagt dom senaste 2 dagarna har sovit 6 timmar. Konstigt att jag inte e dodare an jag e nu. Calle och grabbarna aker vidare till Bali pa sondag sa dom lamnar on imorn. Sista kvallen nu da.
Far se om vi hittar till det dar javla Rolling Stoned bar.

Vi traffde nagra fler australiernare igar, 2 tjejer och en kille. Den ena tjejen, Liz, lurade i mig Sambucka. Fy fan vad ackligt det var!!!
Men go och gla blev man och det var bara att dansa vidare.

Jag kommer sakna den har on. Jag kommer sakna vara goda cheese sandwich pa stranden. Mmm... Och Ibiza Club pa natterna...

Foresten, nar vi var pa fullmoon pa Koppan sa var det en tjej som blev mordad. Valdtagen och mordad. Hon var tysk. Vi fick reda pa det igar. Laskigt.

Nu kom Sandra och Linda sa nu ska vi ata. Far se om vi far plats nanstans idag da. Lika sent ute som vanligt.

Hejpa!

Koh Phi Phi.

Ja nu e vi har. En valdigt harlig batresa for omvaxlingsskull. Tog 2 sjosjuketabletter sen slocknade jag. Vi bor jattebra. Kinnaree House mitt i smeten och hyffsat billigt. Det enda negativa e stranden. Langgrundare strand far man leta efter. Man far ga typ en mil innan man far vatten ovanfor knana. Pissvarmt i vattnet! Men dte e fint iaf.

Imorn kanske vi aker nanstans. Blir val Maya Bay pa fredag.

Igar var det fest pa kvallen. Jag kande att det inte var det basta att festa pa dom pillrerna. Jag kunda knappt halla ogonen oppna. Men vi var pa strandbaren Ibiza. Det blir nog dit ikvall med men kanske bara en Chang for mig ikvall.
Chang olen vet man ju inte hur stark den ar. Det kan vara allt mellan 4 - 12 procent. Sa det kravs inte mycket!

Igar vart det slagsmal med. Lilla bulan Calle hahaha.

Det har vart ganska lugnt och skont utan livsfaror nu pa sistone, det tycker jag om. Vi vill inte ha mer psykisk press!

Jag kan tyvar inte lagga in nagra bilder, mitt minneskort passar inte i datorerna som jag har vart pa. Kanske nar vi kommer tillbaks till Hua Hin sa kan det bli lite bilder.

9 dagar kvar och jag vill inte! Jag vill aldrig hem igen!


JAG VILL ALDRIG HEM IGEN!

Det e sa javla skont har nere.

Igar akte vi pa en utflykt till 4 olika oar. Tup Island, Chicken Island, Poda Island och Phra Nang Cave. Jattefint verkligen!
Vi snorklade och hoppade fran klippor och gick nastan in i en grotta. Men det e min storsta skrack sa jag vande vid mynningen.
Vi har hittat varldens mysigaste massage familj dar ma alltid far massvis med frukt. Kanns lite sorgligt att aka harifran imorn men det ska bli skont att komma vidare med.

Vi aker till Phi Phi imorn och forhoppningsvis traffar jag Leandro dar med. Dom e ju dar nu, om dom overlevde nattbaten. Det maste vart det varsta dom gjort med tanke pa hur det havet var.

Vi kommer ta nattbussen upp till Hua Hin pa sondag och blir dar 2 natter sen vidare till Bangkok for den sista shoppningen och naglar och sen e det hem. Har hur mkt som helst att fixa med nar jag kommer hem....

Vi bor pa ett litet guest house och Angi och Linda bor bredvid en doende gubbe. Sjukt ackligt nar han satter igang att hosta upp sitt javla slem. Bla!

Nu vantar angi pa rummet for vi ska ata, magen skriker!!! Jag brinner snart upp.

Hors pa phi phi!

Pa fastlandet, tack gode gud.

Nu e vi i Aow Nang. Vi e glada att vi lever for resan fran Koh Tao var inte rolig!
Baten var for det forsta forsenad fran Koh Samui, men dom sa inte varfor. Nar vi kom ut pa havet forstod vi varfor.
Det var i klass med resan runt Koh Phangan.

Jag satt nere i baten forst med jag var sa radd att jag grat hela forsta halvan pa resan. Sen gick jag ut och satte mig pa en trappa och da var det battre. Sa javla stora vagor. Man tror att ens sista stund e kommen.

Mitt i alla vagor och helvete stannar baten! Man hos hur motorerna stangs av och vagorna haller pa att sluka an. Det som gick genom ens huvud da... Varfor ihelvete stannar batjaveln for?!
Sen kom vi ju pa att baten stannade for den kunde knappt kora i vagorna som var. Den var tvungen att vanta in. Sa gjorde den ungefar 3 ggr. Sa resan som skulle tagit 1 1,5 timme tog 3 timmar!

Men framme battre sent an aldrig.

Nu bor vi pa ett litet guesthouse i Aow Nang och ska imorgon aka till Chicken Island over dagen. Sen blir det formodligen Phi Phi pa mandag eller tisdag.

Nu vantar mat, magen e hungrig!!! Puss!

P.S. Lisa???? Brunharig???? Dokumentera och lagg upp pa facebook, jag vill se nu!!!!!!!!!

Fortfarande pa on.

Vi har inte kommit harifran an. Vi e tydligen har fel manad. Vi skulle kommit i februari for da hade vi fatt uppleva den vita mjolstranden som far folk att boka om sin hemresa flera ganger. Vi har inte sett en strand sa langt ogat kan na tack vare det har javla hogvattnet.

Men imorn blir det avfard, antligen. Men vi tillvaro blev i alla fall battre igar nar Leandro kom. Inte for att den har vart dalig innan men jag trodde inte vi skulle ses igen.
Leandro e alltsa fran brasilien och vi traffdes andra dagen pa koppan, sen har vi traffats varje dag sen dess att vi akte till Koh Tao. Men igar kom han och Pablo hit och bor pa grannhotellet!

Ikvall blir sista kvallen, igen, vi ses. Det kanns lite sorgligt. Men vi kanske ses pa phi phi sen!
Annars far jag val aka till brasilien eller vad sager ni? Distansforhallande? Det tror ju jag pa hahaha.

Ne men vi har vi tur hinner mota upp calle och ganget pa phi phi innan dom aker vidare. Vi har ju bara 2 veckor kvar nu. Tiden gar fort.
Dom har 2 dagarna har varit mindre dramatiska, skont.

Mamma och pappa borde ha kommit fram till Bangkok nu ocksa. Det ska bli kul att hora hur pappa overlever de staden hahaha!

Ne nu ska jag skriva lite mejl. Pa atreseende!

PS. E det nan som laser foresten?

Fortsattning fran igar.

Jag kom inte ihag om jag skrev det men Sandra spydde ju hela batrean med i plastpase som borjade lacka. Jag gav henne en ny plastpase som i sin tur ocksa borjade lacka.

Vi kom fram iaf o motte upp Calle o ganget pa kvallen o kakade och satt pa en jattemysig strandbar, Lotus.

Idag hyrde vi 2 moppar till for att aka till Tanote bay. Vilken javla terrang! Vi e sjukt trotta pa aventyr nu. Jag orkar inte ens beskriva hur det var. Vi hittar inte en javla strand pa den har javla on.

Vi ramlade med moppen igar med, saklart. Det blev 2 sma skramor pa moppejaveln och det fick vi pejja 10 000 bath for. Javla sepen.

Vi fruktar infor batfarden fran den har on tillbaka till Chumporn men det e saaaa vart det att komma till fastlandet igen.
Har finns ju inget att gora utom att dyka och det har verkligen inte rad med nu efter den dar javla mopperesan. Jag ska aldrig med hyra moppe nagonstans i hela varlden. Da e det fan billigare att kopa sig en egen.

Nu ska vi snart ga o duscha o kaka och kopa grejjer till Sandra som ligger hos doktor for hon har feber.

Krabi e nasta stopp. Jag hoppas verkligen att det blir bra for hittills har vi mest blivit besvikna!

Hej!

Akta dig for havet, akta dig for havet, liten som du ar, liten som du ar...

Full Moon e over. Vilken javla fest. Aldrig sett sa mycket folk pa ett o samma stalle nan gang.
Vilket javla drag!

Nu e vi pa Koh Tao och vi akte saklart bat dit, hur annars ska man komma dit liksom?
Dom som jag e sa jag innan vi gick pa baten "Titta vad lugnt det e pa havet". Det skulle jag aldrig sagt. Nar vi kom ut pa havet utanfor on sa blev det hus i helvete. O da akte vi anda en stor catamaran. Sjuka vagor och folk mer an halften som akte med satt och spydde.

Dagen borjade med att Linda hade spytt hela natten. Magsjuk o aka bat e nog inte det roligaste. Nar vi kommer fram sa hittar dom inte Lindas ryggsack plus att dom hade borjat lasta pa nya vaskor. Sa jag gav dom mitt nummer och sa fick dom ringa till mg nar do hittat vaskan. Vilket dom gjorde och da akte jag och hamtade den.

Jag e ledsen men jag maste avbryta har for nu ror det runt ordentligt i min mage.

Hors kanske imorn!!

Med livet i behall!

Ja kara vanner den har resan har hunnit lamna sina spar, redan.
Som jag skrev i det tidigare inlagget sa var vi pa batutflykt igar. Vi hade verkligen sett framemot det. En fridfull dag ute pa havet.

Det borjade jattebra. Det var lugnt och skont och vi sag alla fina bungalows langs klipporna och stranden. Forsta stoppet var ett vattenfall. Vi gick av baten och borjade vandringfarden genom skog och dalar. Lite besvikna blev vi nar vi kom fram faktiskt. Plus att solen hade gatt i moln.

Det var skont att komma tillbaks till baten igen och sag fram emot nasta stopp som var snorkling.
Det var vart livs langsta resa. Jag overdriver verkligen inte nar jag sager att jag var 99 % saker pa att vi inte skulle kommande levande fran baten.
En trabat lite storre an en longtail bat men formodligen fler personer pa en vad man egentligen ska ha. Han som korde drack thai whisky och rokte gras. Men det var inte darfor jag trodde att vi skulle do.
Nar vi hade lamnat vattenfallet och gav oss ut pa havet igen sa blaste det som faaaaan. Jag har aldrig sett sa stora vagor ute pa havet nangang. Och dessutom nar man sitter i en trabat med en hog kapten, om man nu kan kalla han for det.
Baten stod pa kant flera ganger och jag har aldrig varit sa radd i hela mitt liv.

Vi hade inga flytvastar och som sagt sa hol vagorna pa att valta baten flera ganger. Jag kan verkligen inte forklara det har med ord for den paniken jag hade gar inte att beskriva. Och jag lovar er, det var inte bara jag. Folk var verkligen livradda.

Det som gick genom huvet va: Vad gor jag om baten nu valter? Gar det att simma in till klipporna? Orkar man det? Ar det undervattenstrommar?

Som sagt, det gar inte att beskriva i ord men jag trodde verkligen inte vi skulle klara oss.
Alla satt i chock och skrek varje gang en ny jattevag kom, vilket var ganska ofta. Vi kunde inte ens styra in mot en strand eftersom det var for stora vagor.

Men eftersom jag sitter har och skriver sa overlevde vi och baten valte inte. Vi kom till snorklingsstallet men min batutflykt var redan forstord. Tararna sprutade och illamaendet stog upp i halsen. Jag har aldrig vart med om nagot varre i hela mitt liv. "Krashlandningen" i Beijing var ingenting jamfort med det har.

Sa for oss blir det inga mer batutflykter utan vi haller oss pa land.

Nu ska jag ga till apoteket och kopa ogonvatten for min tredje vagel har nu satt fart!

Ha en trevlig fredag!
Tack gode gud for livet!

Koh Phangan (stavning?)

Nu har vi kommit till Koh Phangan. Batresan va pa spygransen hela tiden men vi klarade oss bra anda. Vart hotell lag, igen, helt off och vi bytte idag till ett pa Haad rin. Sa nu e vi nojda igen men dte var inte sa billigt sa efter vistelsen har blir det snallivet. Vi forsoker val hitta nan billig bat till Koh Tao.

Jag kan ju beratta lite om hotellet vi kom till i alla fal. Igar var detta.
Det var ju bungalows vid stranden sa det var egentligen jattemysigt men som sagt, helt off. Skrackresa till och fran centrum som tog ca 20 min med tuktuk.

Vi akte in till centrum och kakade och kopte lite ol o chips sen blev det farden hem mot bungalown. Det var jattemysigt for vi satt pa upplysta bankar nere vid havet och spelade yatzi och drack lite ol. Sen kom helt plotsligt en mystisk longtail bat med 4 personen som la till vid grannhotellet. Helt morkt var det och som smog omkring. Det var lite laskigt.
Sandra kissade pa stranden ocksa och direkt nar hon var klar kom en hund och gomde undan hennes kiss med sand, sen sprang den ivag.
Vi trodde att den skulle hamta sina kompisar och ata upp oss men det gjorde som tur var inte det.
Mitt i yatzit var jag tvungen att ga pa toa. Kom in till bungalown och satte mig. Sa rakade jag titta bakat en snabbis och det skulle jag aldrig gjort. Varldens storsta spindel springen over toaletten! (Ha i atanke att jag har fobi for spindlar sa jag kan overdriva en aning)

Jag fick i alla fall panik och skrikandes sprang jag ut till dom andra igen. Sen satte jag inte min fot pa den toaletten igen. Det var tur att vi bytte hotell idag...

Idag har vi mest chillat i solen. Snorklat lite och tittat pa nagra fiskar och sjogurkor. Sen har vi spelat strandtennis och kastat gris som jag alltid ar bast pa.

Ikvall ska vi kolla pa film och dricka ol. Dom visar filmer pa alla restauranger pa eftermiddagarna/kvallarna. Sa ikvall ska vi satta oss pa Pla Bla och ata, dricka och kolla pa Juno.

Imorgon ska vi pa en batutflykt till olika strander och snorkla och se on och pa fredag ska vi hyra moppe och utforska sjalva.

Ne nu for det var nog skrivet for den har gangen. Ska nog fylla pa mitt telefonkort nu.
Ha det bra i kalla sverige!

Kram fran solbranda mig ;)

Manga backar sma.

Som alla vet e det ju ganska billigt har nere. Eller jakligt billigt kan man kanske ocksa saga. Man kastar pengar omkring sig men manga backar sma som man brukar uttrYcka sig. Snart kommer mina 40 tusen (man far skryta ibland) vara slut och da e det illa. Fast det e iof sig snart slutshoppat tills vi kommer till Bangkok nasta gang.
Ska kopa en jattevaska ikvall som jag ska packa ner allt i.

Ja nu e vi har igen, men enbart for att angi hade dejt med sin sebbe och jag va tvungen o mejla hotellet pa koppan o skriva nar vi anlander.

Idag har det blivit mer farg pa den genomskinliga kroppen. NastaN sa det hettar lite har och dar men det ar sa det ska vara.
Nu ska vi snart ga o kaka pa barbeque restaurangen. Hungrig som fan. Jag blir aldrig matt har nere. Igar till lunchen at jag upp forst min mat sen sandras och jag hade latt atit angis med om inte hon hade vart magsjuk for nan dag sen.

Aja ha en bra, kall, januari!
Hors pa koppan nasta gang. Da e det tagg infor FULL MOON PARTY!

I Hua Hin.

Nu e vi i Hua Hin. Okte med bussen fron bangkoks busstation i torsdags.

Lite kort om Bangkok do.
Det har ju varit nyar o allt.

Som jag skrev innan so skulle vi byta hotell. Vi tog vara grejjer och stack in till Bangkok och Khao San road der vi letade upp D o D Inn. Der bodde namligen Robn och Jocke och det e ju alltid kul att traffa folk man kanner!
So efter incheckning tog vi en Taxi till China Town. Det var den basta taxichaufforen. Lilililililiiiiiiii!
Sjukaste marknade jag vart pa. Fredagsmarknaden i spanien kan slanga sig i vaggen!

Det blev inte so mkt shoppande men det var haftigt att se! Klart vart en tripp!
Vi hamnade pa nan bakgata der det luktade SKIT do ch do. Det e skumma lukter her nere ibland.

Vi okte tillbaks till hotellet och satte oss och tog var forsta Singha. Det inhemska olet. Det e jattegott faktiskt och jag dricker inte ens ol i vanliga fall.
Det var nestan en liter so man blev ju lite snurrig sen vi hade virrat omkring i China Town utan mat hela dagen.

Sen var det vara att duscha o gora sig klar for kvallen.

Okte verldens langsta taxi resa som slutade pa samma stalle som vi borjade pa.

Kvallen blev i alla fall valdigt lyckad. 2 Buckets, s[ng pa scenen och phad thai till natta mat so var man redo for sangen.

Vi sov over var forsta riktiga frukost so det var att ta en fruktsallas po standet o sen ta taxin till buss stationen. Bussresan borjade valdigt guppigt men blev battre med tiden. Tog drygt 3 timmar. Sen var vi antligen framme. Hungriga och trotta.

Sa nu har vi vart o bokat buss och bat till koppan pa tisdag.

Slanger upp non bild her med. Blir lite daligt med uppdatering eftersom langtan efter internet e minimalt.

Ha det bra!



Det blir bara 2 for jag orkar inte lagga upp mer, tar son jevla tid...